Festival / Chassé

Behalve het Chassé Theater, een van de grootste theaters van Nederland, zijn er ook theatertjes in Breda waar u kunt genieten van kleinschalige theatervoorstellingen. Voor de allerkleinsten zijn er speciale poppentheaters.

Het Chassé Theater is gelegen aan het Chasséplein, hier worden festivals van formaat georganiseerd. Dit gedeelte van Breda mag zich met recht het culturele centrum van Breda noemen.

ChasseBreda

Het Chassé Theater, ontworpen door architect Herman Hertzberger, heeft een golvend dak. De architect heeft zich laten inspireren door een beeldhouwwerk van een liggende vrouw. De naam Chassé is van Generaal Chassé, naar wie de voormalige kazerne was vernoemd.

Onder het golvende dak bevinden zich drie toneelzalen en drie filmzalen, twee toneeltorens en een grote foyer, de zgn. theaterstraat. Het Chassé Theater en Holland Casino hebben een gezamenlijke entreehal.

Het Chassé Theater biedt toneel, opera, dans, muziek, musical, cabaret en film in al hun verschijningsvormen. Met de verscheidenheid van zijn programma is het Chassé Theater uniek in Nederland. Geen enkel theater biedt deze diversiteit, van grote Broadway-musicals tot kleine vlakke-vloer experimenten, van symfonische orkestmuziek tot uitheemse volksmuziek en van avondvullend klassiek ballet tot post-moderne dans.